Mannenzweethut

Nieuwemaan mannenzweethut/foto

Beste mannen,

Rond iedere Nieuwe Maan is er een mannenzweethut in Borculo of Uffelte.
Je bent van harte welkom. Heb je een vriend, broer, vader of zoon die geïnterreseerd is, ook hij is van harte welkom.

"Ik vind het bijzonder krachtig om met mannen in een hut te zijn, de kwetsbaarheid en eenheid die dan voelbaar is raakt mij diep.
Het is allemaal zo herkenbaar waar wij als mannen in deze tijd mee worstelen. Door te delen, herkennen we elkaar en kunnen elkaar als broeders in onze harten sluiten. Respect en aandacht voor elkaars verhaal. Verwonderd over de schoonheid van de traan en de lach".

Loslaten is het proces wat we ondergaan in de hut. Roodgloeiende stenen worden door de vuurman uit het vuur in de hut gebracht waarna de watergieter er water overheen sprenkelt. We ondergaan 4 rondes, waarin in elke ronde nieuwe hete stenen worden binnengedragen. Elke ronde heeft zijn eigen intensie die verbonden is met één van de 4 windrichtingen.
De warme lucht omhuld je lichaam en laat je smelten. Je laat los, overgave naar een heel natuurlijk gevoel, je lichaam ontspant, er komt ruimte om je hart te voelen en emoties te uiten. De 4 elementen, aarde, water, lucht en vuur, zorgen voor een perfecte balans in de hut waarin we herinneren waar we oorspronkelijk vandaan komen en wie we werkelijk zijn. De overtuigingen en conditioneringen die je denkt dat je bent, en waarmee je je vereenzelvigd hebt, zullen langzaamaan of instant (kan beide) plaatsmaken voor een veel groter omvattender ik. Stilte. Een toestand van eenvoudig zijn, die jij werkelijk bent. En dat alles wat je "zoekt", op dit moment hier en nu, zich volledig in al zijn facetten aan je ontvouwd. En je zult ontdekken dat "jij", die stilte , altijd al bent geweest en onwaarschijnlijk dichtbij is, hier en nu onvoorwaardelijk voor altijd. "Welcome home." Alles is één.

Aho

Voor deelname vragen wij een vrijwillige donatie. Neem zelf eten mee voor de maaltijd samen na de hut. Wij zorgen voor koffie / thee en soep.

Kijk voor datum en plaats in de agenda.


 


Being Here - Martijn Plooij - Tel: 0644 555 504 -