Jeugdprojecten

17 en 18 juli 2010

 

Bambino

De kinderen zijn onze toekomstige generatie

"In deze intense tijd waarin we veel indrukken van de snel veranderende wereld opdoen, de wereld vooral ervaren zoals de media het "ideale mensbeeld" ons voorschotelt, is het vooral voor de gevoelige jongeren moeilijk om in contact te blijven met wie ze werkelijk zijn. Dit kan zich uiten in allerlei vormen van angst, agressie, depressie, isolatie, gebrek aan zelfvertrouwen en zinloosheid.

Uit eigen ervaring vanuit mijn vroege jeugd merkte ik dat het zijn in de natuur een helende werking heeft op mijn zijn.

Ook mijn observaties vanuit mijn professie in de zorg met autistische en moeilijk opvoedbare jongeren merkte ik dat het zijn in de natuur een rustgevende en vitaliserende werking op ze hebben.

Van hieruit zijn er jeugdprojecten ontwikkeld waarin we samen met een groep ervaren begeleiders en de jongeren ons kamp in de natuur opslaan en met elkaar zijn. Waarin we in een tipi leven en weer in contact komen met de basale elementen, aarde, water, lucht en vuur. Waarin we weer vrij kunnen spelen, samen muziek kunnen gaan maken, schilderen, beeldhouwen, verhalen vertellen etc, en als er zich problemen voordoen om er samen uit komen, in contact en met respect voor elkaar".

Kijk voor datum en plaats in de agenda.


Being Here - Martijn Plooij - Tel: 0644 555 504 -